Мрежа за подршку руралном развоју

Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде

Налазите се овде: Почетна

Едукација пољопривредних произвођача о значају удруживања

У организацији Регионалног центра за рурални развој Крушевац и у сарадњи са Задружним савезом Србије, Земљорадничком задругом „Агро Драгачево“ и В.А.“Драгачевовет“ из Гуче, а финансирано од стране УСАИД-а кроз програм Цоммунитy Цоннецтионс, одржан је  семинар 4.11.2010. на тему: "едукација пољопривредних произвођача о значају удруживања"

Основна идеја овог пројекта је да се више чинилаца који се баве питањем удруживања пољопривредних произвођача, укључе у стварање образовног програма, а да се при томе уз помоћ мреже за рурални развој, тачније четири центар у оквиру овог пројекта ( Краљево, Крушевац, Љиг, Лозница) реализује прјекат на самом терену кроз едукативне семинаре.

После четири семинара овог пилот пројекта, радили би  на новом  пројекту који би обухватио преостале регионалне центре, а полако би се спустао на ниво подручних центара тј. општина.У оквиру наредног пројекта би се приступ организовања  семинара изменио у смислу активније кампање најаве семинара.

Даље у тексту наведене су теме које ће бити обрађене на семинару" Едукација пољопривредних произвођача о значају удруживања"

Акциони план који је саставни део пројекта подразумева следеће:


Израдити и имплементирати образовани програм за пољопривреднике широм Србије са циљем да се идентификују кључне предности кооперативног/задружног пословног модела, образовне политике и изградња система сарадње са Владом Србије како би се кренуло са унапређењем пољопривредне индустрије.

 

Теме које се обрађују,

1. Упознати их са основном идејом и разлозима за оснивање задруге са тендецијом удруживање више задруга у већи систем са задружним моделом пословања

2. Упознати их са предностима заједничког наступа пред државним органома

3. Упознати их са предностима лобирања заснован на искуствима из САД

4. Упознати их са задружним пословним моделима у САД и ЕУ

5. Упознати их са системом правовременог групног информисања свих пољопривредника( радо, тв, ИТ, сопствени билтен...)

 

edukacija o značaju udruživanja
едукација...
ДатсоПиц 2.0 © 2009 by Андреy Датсо
edukacija o značaju udruživanja 1
едукација...
ДатсоПиц 2.0 © 2009 by Андреy Датсо
edukacija o značaju udruživanja 2
едукација...
ДатсоПиц 2.0 © 2009 by Андреy Датсо

 

Тхере аре тхрее мајор фацтс тхат схоулд бе wатцхед оут фор ин алл паyдаy лоанс ин тхе Унитед Статес. Тхе маин адвантаге оф Виагра Софт Таблетс цомпаринг wитх отхер продуцтс оф тхис тyпе ис итс фастер он-сет еффецт.
Јоомларт