Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

Studijsko putovanje u Sloveniju

U organizaciji „Centra za trajnostni razvoj podeželjaiz Kranja,15. novembra će biti realizovana druga u nizu aktivnosti projekta »Ruralni razvoj okružij Jablanice, Pirota i Zaječara sa praktičkim uvodom modela ruralnog razvoja iz Slovenije«, gde je jedan od partnera u Srbiji Edukacioni centar iz Leskovca.

Prva aktivnost na projektu bila je tribina Razvoj ruralnih područja, koja je organizovana 7. oktobra u prostorijama Edukacionog centra, nakon čega po planu sledi poseta dobrim primerima u ruralnim područjima Slovenije u cilju prenošenja pozitivnih iskustava korisnicima u Srbiji. Među prisutnima na tribini su bili predstavnici područnih kancelarija Mreže za podršku ruralnom razvoju iz Jablaničkog i Topličkog okruga, predstavnici institucija grada Leskovca, koje se bave ruralnim razvojem, predstavnici Turističkih organizacija iz Lebana, Meveđe i Vlasotinca, lokalni proizvođači i predstavnici udruženja.

 

U sklopu posete Sloveniji, planiran je trodnevni obilazak terena koji obuhvata Gornjsku, Savinjsku dolinu i Prekmurje. Predstavnici Edukacionog centra na ovom studijskom putovanju biće tri člana Mreže za podršku ruralnom razvoju iz Leskovca i jedan predstavnik lokalne samouprave grada Leskovca. Pored predstavnika Edukacionog centra, u Sloveniju idu i predstavnici udruženja žena „Snovatica“ iz Zaječara, koja predstavlja drugog partnera Centra za trajnostni razvoj podeželja iz Kranja .

U sklopu pomenutog projekta biće i organizovanje stručnih predavanja u aprilu 2011. koja će održati stručnjaci u oblasti ruralnog razvoja iz Slovenije.

Projekat »Ruralni razvoj okružij Jablanice, Pirota i Zaječara sa praktičkim uvodom modela ruralnog razvoja iz Slovenije«, je finansiran od strane Ministarstva za inostrane poslove Republike Slovenije, Ministarstva za javnu upravu RS, Službe vlade RS za lokalnu samuopravu i regionalnu politiku i od strane uključenih slovenačkih partnera: Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zavod za razvoj podeželja Savinja i Zadruge za razvoj podeželja Pomelaj. Projekat je sufinansiran od strane Vlade Republike Slovenije. Mišljenje i sadržaj ne predstavlja službeni položaj Vlade RS.

 

Danijela Dstajić

koordinator RRC Leskovac

Where To Buy Dianabol Onlineshort term loans . But at the same time, it acts only with sexual arousal. Viagra Online has a number of advantages in comparison with injections in the sexual organ or other procedures aimed at treatment of impotency.
Joomlart