Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

Dani Mangulice

Dana 4.12.2010 u organizaciji Pokreta gorana iz Sremske Mitrovica u SRP Zasavica održani su Dani Manuglice, bila je t oprilika da se uživa udegustaciji proivoda od mangulice, uz vruću rakiju, sremačka vina i nezaobilazne tamburaše, i jedna od retkih dana da se probaju vrući čvarc od mangulice. Svečani dan je odtvorio Upravnik Slobodan simić a odna je kroz stih sve goste pozdravio Nikola Nikšić, koji je više nego dobro opisao celokupan događaj Fala tebi svinjo mangulico, fala tebi do neba visoko...

Mili Bože čuda velikoga, al se sjati tušta i tma raje na Valjevac, pašnjak nepregledni. Dal se tude štogod džaba deli, dal s' otvara kakav mega market, il' će biti kakva muletina, džaba iće i još mule piće, pa se 'volki narod okupio. Nit' se išta džaba razdeljuje, nit' se dveri marketa širiju, nit je džaba iće niti piće, no to Baća Simić Slobodane pravi dernek u čast mangulice.

Razguslao po Mili Bože čuda velikoga, al se sjati tušta i tma raje na Valjevac, pašnjak nepregledni. Dal se tude štogod džaba deli, dal s' otvara kakav mega market, il' će biti kakva muletina, džaba iće i još mule piće, pa se 'volki narod okupio. Nit' se išta džaba razdeljuje, nit' se dveri marketa širiju, nit je džaba iće niti piće, no to Baća Simić Slobodane pravi dernek u čast mangulice. Razguslao po zemlji Srbiji da će feštu vel'ku sačiniti, prestaviti divnu životinju, reći koju o njenoj vrednoti, njenoj moći i njenoj vrednoti, ponajviše o njojzinoj masti koja leči sve bolesti redom...

Čujte braćo što ste danas došli, nešto ćemo važno učiniti, mloga dobra vama ponuditi, da jedete da zdravi budete, da pijete da zdravi budete i da lica bela namažete pa da zdravo lepi postanete, Razguslao po zemlji Srbiji da će feštu vel'ku sačiniti, prestaviti divnu životinju, reći koju o njenoj vrednoti, njenoj moći i njenoj vrednoti, ponajviše o njojzinoj masti koja leči sve bolesti redom...

Čujte braćo što ste danas došli, nešto ćemo važno učiniti, mloga dobra vama ponuditi, da jedete da zdravi budete, da pijete da zdravi budete i da lica bela namažete pa da zdravo lepi postanete, moš' na tone svega ovog jesti, holesterol neće odskočiti, krkaj masti, slanine i šunke, nema lepše tice od prasice, od prasice crne mangulice. Pa o mesu jošte i divani kako to je nešto mlogo fino, da u sebi svačega sadrži, mlogo dobrog, boljeg i najboljeg, pa da svaki koji zdravlja ima, al' najviše onaj koji zdravlja nema, mora ove masti dosta jesti i čelično zdravlje povratiti. Mili moji, klikće Simić Sloba, bele ruke u šlajpike dajte, crne novce na astal'ma brojte, pa kupujte, kućama nosite, nek je prosto i vama i meni. Kila kobe tek iljadu i po, salama je petsto dindži skuplja, a za kreme i mackala razna, k'o upit'o nikad' ga ne bilo.

Zar lepota sme preskupa biti, sapun 500, mleko 'iljad i po, a kremica, prava je sitnica, dve 'iljade i još petsto preko, sve za obraz k'o u bebe guza, sladi robu Simić Slobodane. Da joj lišce bude k'o u ćesarice, Kleopatre egipatske ljube što je Rimskog Marka opčinila, opčinila, pod noge svezala, da joj Rimljan iz ručice pije. Fala tebi svinjo mangulico, fala tebi do neba visoko, i gde čula i gde i ne čula. Pa o mesu jošte i divani kako to je nešto mlogo fino, da u sebi svačega sadrži, mlogo dobrog, boljeg i najboljeg, pa da svaki koji zdravlja ima, al' najviše onaj koji zdravlja nema, mora ove masti dosta jesti i čelično zdravlje povratiti. Mili moji, klikće Simić Sloba, bele ruke u šlajpike dajte, crne novce na astal'ma brojte, pa kupujte, kućama nosite, nek je prosto i vama i meni. Kila kobe tek iljadu i po, salama je petsto dindži skuplja.

A za kreme i mackala razna, k'o upit'o nikad' ga ne bilo, zar lepota sme preskupa biti, sapun 500, mleko 'iljad i po, a kremica, prava je sitnica, dve 'iljade i još petsto preko, sve za obraz k'o u bebe guza, da vam lišce bude k'o u ćesarice, Kleopatre egipatske ljube što je Rimskog Marka opčinila, opčinila, pod noge svezala, da joj Rimljan iz ručice pije.

 

Fala tebi svinjo mangulico, fala tebi do neba visoko, i gde čula i gde i ne čula.

(N.Nikšić)

Do sledeće prilike

Dipl ekolog Marko Cvijanić

Koordiantor RCRR SREM

Dani Mangulice
Dani Mang...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Dani Mangulice  1
Dani Mang...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Dani Mangulice 2
Dani Mang...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Dani Mangulice 3
Dani Mang...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Dani Mangulice 4
Dani Mang...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso

Testosterone Enanthate Injectable SteroidsToday, Ohio Loans Online are legitimate, but there are illegal transactions that are still on the rise. If you have already decided to take Levitra, be sure to consult a doctor, you don't have any contraindications and act strictly due to a prescription.
Joomlart