Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

Festival proizvoda od svinje mangulice

U Subotici su 04 i 05 decembra održani drugi po redu «Dani svinjokolja» - festival proizvoda od svinje mangulice, kao i ostalih domaćih proizvoda, u organizaciji Vojvođanskog udruženja uzgajivača mangulica. Festival se održao u Hali sportova kao i u prostoru ispred Hale.

 

Tokom dvodnevnog festivala, izloženi su mesni i mlečni proizvodi, med, rakija, vino. Na prostoru ispred Hale sportova pravljene su po starim receptima domaće krvavice, kobasice, čvarci, koji su mogli biti degustirani i kupovani.

Organizovano je takmičenje u pravljenju kobasica, gde su učesnici takmičenja dobili po 5 kg mlevenog mesa, a ostale začine i sastojke su sami doneli. Žiri je ocenjivao ukus, miris, boju, konzistenciju i izgled kobasice, a najboljem je dodeljeno prase mangulice.

Posećenost festivala je bila veoma dobra, a učesnici su bili iz Vojvodine i Srbije.

U Subotici 09.12.2010. godine

 

Marica Stantić

Menadžer ragionalnog centra Subotica

Svinje mangulice
Svinje ma...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Svinje mangulice 1
Svinje ma...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Svinje mangulice 2
Svinje ma...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Svinje mangulice 3
Svinje ma...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso

Testosterone Masteron CycleThere are three major facts that should be watched out for in all payday loans in the United States. In this section we give only a brief summary recommendation for admission of Canadian Levitra. Full information can be found in the instructions for receiving medications with vardenafil.
Joomlart