Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

Sastanak Imleka I Udruženja mlekara poboljšanju saradnje

Sedmog decembra 2010 godine u Sali 2 Opšnine Sremska Mitrovica sa početkom u 11 časova otpočeli su pregovori Imleka i Udruženja mlekara sa teritorije Srema oko nastavka saradnje. Najpre je predsednik Udruženja Mlekara Đorđe Nenadović pozdravio učesnike sastanka i predstavnike Imleka kao i facilitatore predsavnike Opštine i RCR Srem, te pozvao na diskusiju.

Jeremija Milovanoviæ, direktor sirovinskog sektora IMLEKa prezentovao je dosadašnju saradnju Kompanije i proizvođača koja datira iz 2004 godine i koja je u pojedinima fazama imala za cilj podizanje ukupne količine mleka i kapaciteta proizvođača (putem nabavka priplodnih junica i suvencija bankarskih kredita, kao i pomoć oko izrade biznis planova, registracija gazdinstva itd). Sa pozicije grada Pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu predstavio dosadasnju saradnju mlekara i Opštine, od koriščenja prostora do zajedničkih sastanka i treninga. Načelnik uprave za poljoprivredu i zaštitu životne sredine goran Čekerinac istakao je sa jedne strane zejdnički nastup Grada, uprave i RCRR Srem u organizovanju tribina i akcija shodno potrebama proizvođača u prethodnom i budućem periodu, i sa druge predstavio aktuelne konkurse koje je Grad raspisao za poljoprivredne proizvođače.

Sa druge strane 15 okupljenih proizvođača predstavili su svoja očekivanja i neka od njih su , garancije IMPLEKa, vezivanje cene za Euro, uvišenje standarda, predlog da se ssubevencionisane junica veze za komplezaciju sa mlekom a ne za banke, i da isplata bude redovnija. Takđje pojedini proivođači istakli su kašnjaca u siplati i duže od 45 dana. Proizvođači sa teritorije Sremsko Mitrovačke opstine pohvalili su saradnju i pometute subevencie (ma koliko bile skromne), dok su poljoprivrednici Šidske i drugih opština istakli odsustvo istih.

Generalni zaključak sa sastanka kome je prisustvovo i predstavnk Sresmke Privredne komore Vladimir Valović da ima volje za razgovorom i da svi moraju zajednički da rade na pobljašnju stanja u stočarstu i proizvođači i udruženje, svakako Grad, resorno Ministarstvo i sekretarijat kao i otkupac sirovine. RCRR Srem je u prethodnom periodu koordinisano sa Opštinom radio na problematici i nastaviće da se bavi ovom temom.

 

Dipl ekolog Marko Cvjanovic

Koordinator RCRR Srem

Sastanak Imleka I Udruženja mlekara
Sastanak ...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Sastanak Imleka I Udruženja mlekara 1
Sastanak ...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso

 

 

The main criterion for them is your ability to repay any Wisconsin Loans Online, they are not interested in your previous attempts, the current one is all that matters. Since its introduction in the market buying Generic Cialis can be exclusively in pharmacy chains with a prescription from a doctor. I agree that this is very inconvenient and takes a lot of time and effort.
Joomlart