Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

Održana tribina o lešniku

U organizaciji područne kancelarije Pirot 24. decembra 2010.godine od 11 sati u sali Veterinarske klinike Pirot održana je tribina za poljoprivrednike iz Pirota koji su pokazali interesovanje za podizanje zasada lešnika.

 

Za trideset troje učesnika predstavljen je Savetodavni servis Ministarstva poljoprivrede (Miroljub Vidanović, direktor PSSS "Pirot" Pirot) i propozicije po Uredbi za podizanje zasada za 2010.godinu (mr Biljana Ratomir, područni koordinator Ruralne Mreže). Zatim su održana stručna predavanja: " Tehnologija gajenja lešnika" (Svetlana Kocić, savetodavac PSSS "Agrorazvoj" Niš), "Upotreba stajnjaka u voćarstvu" (Jelica Petrović, savetodavac PSSS "Agrorazvoj" Niš) i "Laboratorijske analize zemljišta"

(Divna Veselinović, šef laboratorije PSSS Pirot).

Osim predstavljanja uslova kreditiranja poljoprivredne proizvodnje Prokredit banke (Milan Andrejić, viši kreditni službenik Prokredit banke)

prisutnim učesnicima su od velike koristi bila praktična iskustva o gajenju lešnika koja su im preneli proizvođači Petrović Branko "Gali" i Petar Krstić, čiji su zasadi lešnika već u fazi branja.

Na zahtev korisnika područna kancelarija Pirot Mreže za podršku ruralnom razvoju Ministarstva poljoprivrede će po objavljivanju Uredbe za podizanje zasada za 2011.godinu održati još jednu tribinu na temu izbora sadnog materijala.

tribina o lešniku
tribina o...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
tribina o lešniku 1
tribina o...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso

Payday Loans In North Carolina. If you have already decided to take Buy Generic Levitra, be sure to consult a doctor, you don't have any contraindications and act strictly due to a prescription.
Joomlart