Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

Održana tribina u Loku

24.01.2011. u prostorijama Doma kulture u Loku (opština Titel), a saradnjom Poljoprivredne stručne službe Novi Sad, područnim centrom za ruralni razvoj Titel i MZ Lok održana je javna tribina za poljoprivrednike Loka. Raznovrsne teme tribine privukle su oko 20-tak poljoprivrednih proizvođača ovog malog naselja.

 

Dipl.inž. Stevan Pavin govorio je o primeni odgajivačkih programa i metodologiji korektivnog parenja u govedarstvu, svinjarstvu i ovčarstvu. Dipl.inž. Zoran Novaković je poljoprivrednicima skrenuo pažnju o troškovima i gubicima pri silaži,te savetovao o konkretnim tehnikama i metodama koje bi trebale da se koriste pri silaži. Dipl.inž. Aleksandar Pavlović je predočio rezultate poslednjeg makroogleda kukuruza, soje i suncokreta. Takođe je govorio o važnosti vađenja uzoraka zemljišta za analizu N-min metodom i prihranom pšenice na osnovu rezultata analize. Pomenuta analiza uzoraka zemljišta biće besplatna te bi poljoprivrednici trebali iskoristiti priliku obzirom da su rezultati važeći naredne 4 godine.

Na kraju su poljoprivrednici upoznati sa programom „Proizvodnja za poznatog kupca“ kompanije Delta Agrar o čemu je govorila Dipl.inž. Danijela Šćekić koja je skrenula pažnju na slabosti malih pojedinačnih poljoprivrednih proizvođača i mogućnosti njihovog udruživanja.

Poljoprivrednici Loka su i ovom prilikom imali mogućnost da sami predlože konkretne teme o kojima bi želeli slušati na narednim tribinama u organizaciji područnog centra za ruralni razvoj Titel.

 

Marija Janjin
Regionalni centar Novi Sad

tribina u Loku
tribina u...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
tribina u Loku 1
tribina u...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
tribina u Loku 2
tribina u...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso

Testosterone-E. It is strictly forbidden to administrate Cialis Soft online in conjunction with medications, which are composed of nitrates - antidepressants, drastic analgetic pills, sleeping pills, and others.
Joomlart