Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

PRVO SVETSKO PRVENSTVO PROIZVOĐAČA PIROTSKE PEGLANE KOBASICE

U subotu 12.februara 2011.godine u Pirotu je zaista održano Svetsko prvenstvo proizvođača pirotske peglane kobasice, jer se takva delikatesa samo ovde proizvodi od davnina.

 

Prenešenim umećem i veštinom, po tradicionalnoj recepturi poredaka, ukratko: od mešanog ovčeg, kozjeg i magarećeg mlevenog mesa sa paprikom i belim lukom, sušena na promaji, ona se tokom hladnih zimskih dana pegla dok ne dobije formu potkovice. Prema Pravilniku o ocenjivanju kvaliteta pirotske peglane kobasice od četrdeset troje kvalifikovanih proizvođača komisija je ocenom reprezentativnih senzornih svojstava, primenom tzv. “ korigovanog petobalnog bod sistema“, od šestoro favorita odabrala šifru „Afrodizijak“.

Tako je prva nagrada pripala proizvođačima Miljanu Kostiću i Zoranu Mitiću, koji se ovim poslom bave amaterski u domaćoj radinosti. Specijalna nagrada za najbolje uređen štand dodeljena je Zoranu Paniću, pekaru iz Pirota. Neočekivano veliki broj takmičarskih ekipa i bogato opremljeni štandovi bili su prijatno iznenađenije i veliko zadovoljstvo za čula ukusa više od 500 posetilaca iz cele Srbije.

Ovaj događaj potvrdio je pretenciozne procene organizatora da ovaj autentični gastronomski proizvod već ima sve atribute brenda i visok tržišni potencijal, koji opravdava potrebu da se postupak proizvodnje tehnološki standardizuje i nameru kancelarije Ruralne mreže iz Pirota da započne zaštitu geografskog porekla pirotske peglane kobasice.

 

mr Biljna Ratomira, područni koordinator Ruralne mreže Pirot

 

PIROTSKE PEGLANE KOBASICE
PIROTSKE ...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
PIROTSKE PEGLANE KOBASICE 1
PIROTSKE ...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
PIROTSKE PEGLANE KOBASICE 2
PIROTSKE ...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
PIROTSKE PEGLANE KOBASICE 3
PIROTSKE ...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
PIROTSKE PEGLANE KOBASICE 4
PIROTSKE ...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso

Anavar 10mgshort term loans . Therefore, we can say that the active substances in its composition are more perfectly mixed. Vardenafil is not only present in the original Levitra Online, but also as part of its analogs.
Joomlart