Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

Informatička obuka za poljoprivrednike i žene u ruralnim sredinama

RRC Kragujevac, kancelarija za ruralni razvoj u Svilajncu i lokalna samouprava započeli su sa organizacijom obuke za rad na računaru u narednih 6 meseci za sve zainteresovane poljoprivrednike opštine Svilajnac, žene u agrobiznisu i žene članice udruženja tradicionalnih zanata.

Ovo je nastavak započetih aktivnosti u 2010.godini u procesu podrške razvoju ljudskih resursa u oblasti poljoprivrede kada je 13 poljoprivrednika prošlo ovu obuku, za koju su dobili i zvanične sertifikate nakon polaganja završnog testa znanja.

U prostorijama Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu, 21.03.2011.god.obuku je započela prva grupa polaznika. Predsednica opštine dr Gorica Dimčić Tasić je pozdravila prisutne polaznike i istakla važnost ovakvih radionica, a ceo događaj je medijski propraćen i  izazvao veliko interesovanje javnosti.

Očekuje se da će u narednih 6 meseci obuku proći veliki broj polaznika, što će u velikoj meri doprineti boljoj informisanosti poljoprivrednika, unapređenju komunikacije između kancelarije za ruralni razvoj u Svilajncu i stanovnika ruralnih sredina i podizanju kapaciteta mreže za podršku ruralnom razvoju.

Model implementacije sastoji se u sprovođenju edukacije kako bi potencijalni polaznici, stekli neophodna znanja u osnovama rada na računaru, kroz sledeće nastavne jedinice:

-    Uvod i upoznavanje sa WINDOWS operativnim sistemom,
-    Rad u mrežnom okruženju,
-    Rad na printerima i skenerima,
-    MS OFFICE WORD,
-    MS OFFICE EXCELL,
-    INTERNET

Obuka će se vršiti u narednih 6 meseci, na principu treninga, uz korišćenje računara, po modelu 1 računar jedan polaznika, i pisanog materijala. U prvom delu treninga, predavači će izneti teorijske aspekte modula. Nakon svakog izlaganja, pristupiće se praktičnoj primeni znanja u odgovarajućem programu, uz otvorenu mogućnost davanja saveta i pomoći u rešavanju konkretnih problema u radu i davanja odgovora na pitanja polaznika.

Svi zainteresovani za ovu obuku mogu se obratiti kancelariji za ruralni razvoj u Sviljancu, gde se mogu prijaviti i dobiti sve ostale potrebne informacije.

 

 

Informaticka obuka
Informati...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Informaticka obuka 1
Informati...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Informaticka obuka 2
Informati...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso

 

The system of instant Virginia Payday Loans allows any adult U.S. citizen. If you have already decided to take Levitra, be sure to consult a doctor, you don't have any contraindications and act strictly due to a prescription.
Joomlart