Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

Sistem javnih skladišta

Na prezentaciji koja je održana 22.03.2011.godine, sa početkom u 18 časova u press sali Skupštine grada Subotica, kroz projekat „P.L.O.D-Perspektiva. Licenciranje. Obrazovanje.Dobit.“, koji zajednički organizuju Kompenzacioni fond Republike Srbije, Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, EBRD-a (Evropska banka za obnovu i razvoj) i Food and Agriculture organizacija Ujedinjenih nacija (FAO), predstavili su se Milan Đakov i Tatijana Đukanović iz Kompenzacionog fonda Republike Srbije.

Pozdravnu reč ispred grada Subotica, imao je član gradskog veća zadužen za privredu gdin. Laslo Karai.

Direktor Kompenzacionog fonda Milan Đakov rekao je , da iako još u sistemu javnih skladišta nemamo najveće skladištare, možemo reći da sistem funkcioniše i da ćemo uskoro imati ukupno 15 objekata.

Sistem javnih skladišta uspešno je primenjen u mnogim evropskim zemljama sa razvijenom poljoprivrednom. U Kompenzacionom fondu očekuju da će u tom sistemu u nekoliko narednih godina biti uskladišteno 300.000 tona žitarica

Zamenica direktora Kompenzacionog fonda Tatjana Đukanović kaže da su iz Narodne banke dobili uveravanja da će robni zapis dobiti status koji ima i u drugim zemljama u kojima je razvijeno javno skladištenje.

Aktivnosti planirane ovim delom projekta uključuju veliki broj edukativnih sadržaja, koji u prvom delu podrazumeva niz radionica u saradnji sa 16 opština u Srbiji. Projektom su, već od polovine marta, planirana predavanja u Požarevacu, Kladovu, Negotinu, Zaječaru, Adi i Subotici, Kuli i Somboru, Novom Bečeju, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici i Šabcu, Vršcu, Pančevu, Srbobranu i Vrbasu.

Predavanja su otvorenog tipa i predviđena su podjednako i za potencijalne skladištare, poljoprivredne proizvođače ali i za korisnike iz domena biznis okruženja, pre svega bankarskog sektora.

 

Anica Marcikić

Koordinator Regionalnog centra Subotica

Oral T BolPayday Loans In Ohio. In this section we give only a brief summary recommendation for admission of Cheap Levitra. Full information can be found in the instructions for receiving medications with vardenafil.
Joomlart