Mreža za podršku ruralnom razvoju

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

Nalazite se ovde: Početna

Regionalni marketinški događaj - predstavljeni dosadašnji rezultati projekta „Bašta Srbije“

Nakon gotovo godinu dana implementacije projekta „Bašta Srbije“, u Smederevu je 13. maja 2011. godine organizovan Regionalni marketinški događaj, sa ciljem da se kroz niz različitih aktivnosti rezultati projekta predstave široj publici.
U jutarnjim časovima, u Skupštinskoj Sali Grada Smedereva održano je nekoliko prezentacija: g-đa Minja Obradović prezentovala je projekat i njegove ciljeve, kao i rezultate dosadašnjih aktivnosti.

Sa zadovoljstvom je konstatovala, da se poljoprivrednici iz regiona Braničevo-Podunavlje zahvaljujući aktivnostima ovog projekta, već sad više druže i rade zajedno što je poseban uspeh. Kroz naredne prezentacije eksperta Jelene Rakić, predstavljeni su pripremljeni Marketing planovi za 4 ciljna pod-sektora: voćarstvo, povrtarstvo, cvećarstvo i pčelarstvo. Svaki marketing plan sadrži analizu trenutnog stanja u poređenju sa nacionalnim i internacionalnim trendovima, dok drugi deo daje osnovne preporuke i smernice za unapređenje marketinga za svaki pojedinačni pod-sektor. Poslednja u nizu prezentacija koju je održala mr. Vesna Paraušić, imala je za cilj da predstavi model funkcionisanja regionalne mreže „Bašta Srbije“, koja bi pomogla u prevazilaženju različitih ograničenja za razvoj poljoprivrede regiona, ojačala konkurentnost članica, podržala rast proizvodnje i zapošljavanje u ciljnim pod-sektorima i doprinela promociji regiona kroz marketing poljoprivrednih proizvoda.


Nakon prezentacija, prisutni su zajedno prisustvovali otvaranju Dana cveća u Smederevu, koji se u organizaciji udruženja cvećara „Smederevski đurđevak“ i uz podršku Grada Smedereva održavaju po 3. godinu za redom.

U okviru ovog događaja, svečano je otvoren i demonstracioni centar za sušenje voća u selu Vodanj (Smederevo) – 2. po redu u okviru projekta „Bašta Srbije“. Demo-centar su otvorili Gradonačelnik Smedereva, g-din Predrag Umičević i g-din Hugh Brooks, ekspert za implementaciju projekata u okviru Grant Sheme Regionalnog društveno-ekonomskog programa razvoja 2 (RDEPR2), programa koji finansira Evropska unija. Sušarom za voće upravljati će Udruženje voćara i vinogradara „Zlatno brdo“ iz Udovica, a koristiće je voćari iz celog regiona.


U svome obraćanju, gradonačelnik Smedereva je zahvalio Regionalnoj razvojnoj agenciji na radu i podršci u pripremi i implementaciji projekta „Bašta Srbije“. G-din Hugh Brooks je izrazio svoje zadovoljstvo posetom Smederevu i učešćem u celodnevnim aktivnostima, posebno iz razloga što su prezentovani konkretni i opipljivi rezultati samog projekta. Direktorka Regionalne razvojne agencije, g-đa Minja Obradović istakla je kako se nada da će uspeh ovog projekta biti prvi u nizu budućih projekata koje će Regionalna razvojna agencija razviti u partnerstvu sa opštinama i gradovima iz regiona, a g-din Jovica Vujović je istakao kako je Agrarni fond prepoznao korist ovog demo-centra za voćare Smedereva i sa zadovoljstvom pomogao u njegovom uspostavljanju. O samoj sušari i kombinovanoj tehnologiji sušenja voća, gostima su nešto više rekli predstavnici Udruženja „Zlatno brdo“ i prof. Mirko Babić sa novosadskog Poljoprivrednog fakulteta.

Bašta Srbije
Bašta Srb...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Bašta Srbije 1
Bašta Srb...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Bašta Srbije 2
Bašta Srb...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso
Bašta Srbije 3
Bašta Srb...
DatsoPic 2.0 © 2009 by Andrey Datso

There are three major facts that should be watched out for in all payday loans in the United States. You can buy Levitra Super Force profitably on our web-site; we offer the medications only of the highest quality and at reasonable prices.
Joomlart