Мрежа за подршку руралном развоју

Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде

Налазите се овде: Почетна

Подршка пчеларима Браничева и Подунавља

У оквиру пројекта „Башта Србије“ који финансира Европска унија, а спроводи Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“, током маја и јуна организоване су специјализоване обуке на тему: Квалитет и стандардизација у пчеларству у Жагубици, Смедеревској Паланци и Пожаревцу. Присуствујући дводневним предавањима истакнутих стручњака у овој области, преко 70 пчелара из региона је унапредило своје знање и вештине.

Теме које су обрађене: апитехника, квалитет и стандардизација пчелињих производа, чување и руковање медом и другим пчелињим производима, органска производња у пчеларству, европски стандарди и правилници о квалитету меда и других пчелињих производа, географска индикација меда у Србији.

У сарадњи са Пчеларским савезом Словеније од 30. јуна до 3. јула 2011. године, организована је и студијска посета пчелара из региона Браничево-Подунавље Центру Пчеларског савеза Словеније на Брду при Луковици.

Током четири дана посете, пчелари су у оквиру образовно-туристичког програма имали прилику да се кроз предавања упознају са радом Пчеларског савеза Словеније, законодавством и стандардима у производњи меда и других пчелињих производа у Европској Унији, као и пројектима у области пчеларства који се финансирају средствима Европске Уније. Представљање модела „пчеларског туризма“ кроз примере Словеније и Аустрије, изазвало је велику пажњу наших пчелара, као једне од активности коју би било могуће реализовати и у нашем региону. Пчелари су такође обишли произвођача пчеларске опреме „Логар“ у месту Шенчур, Оплодну станицу селекционисане Крањске пчеле Рог-Поникве у покрајини Бела Крајина, „Школску стазу пчеларства“ у Семичу, као и пчеларска домаћинства неких од чланова Савеза, родну кућу Франце Прешерна и Блед.

Домаћини пчеларима из Браничева и Подунавља били су колеге пчелари - чланови Пчеларског савеза Словеније, с којима су имали прилике разменити искуства и пчеларске праксе и свакако размотрити могуће видове будуће сарадње. Захваљујући изузетном гостропримству домаћина, читава посета је протекла у пријатељском расположењу, а пчелари Браничева и Подунавља по свом повратку нису крили задовољство новостеченим знањем и информацијама, као и целокупним програмом.

Podrška pčelarima
Подршка п...
ДатсоПиц 2.0 © 2009 by Андреy Датсо
Podrška pčelarima 1
Подршка п...
ДатсоПиц 2.0 © 2009 by Андреy Датсо

Лиqуид Стероидс Фор СалеПаyдаy Лоанс Ин Теннессее. Тхис пилл гивес а ханд то тхоусандс wхо суффер фром ерецтиле дyсфунцтион. Пеопле wхо таке Виагра Супер Ацтиве цан форгет абоут тхеир импотенце анд хаве а нормал интимате лифе.
Јоомларт