Мрежа за подршку руралном развоју

Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде

Налазите се овде: Обавештења

Обавештења

Усвојен Национални програм руралног развоја 2011-2013

Тхере аре но транслатионс аваилабле.

Национални програм руралног развоја 2011-2013 Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде је усвојен на седници Владе РС 17. фебруара 2011. године и представља први вишегодишњи документ у Србији који је званично усвојен, а бави  се мерама руралног развоја. У креирању овог документа поред запослених у Министарству пољопривреде учествовали су и службеници других министарстава, али и представници асоцијација пољопривредних произвођача, удружења, задруга, невладиних организација и међународних агенција.

Национални програм руралног развоја 2011-2013 прописује мере за подршку приоритетним секторима: житарица и индустријског биља, меса и млека, воћа, винове лозе и поврћа.

Мере би требало да допринесу остваривању следећих стратешких циљева:

1. Одрживом унапређењу пољопривредног и прехрамбеног сектора путем циљаних инвестиција ради унапређења и повећања њихове конкурентности;

2. Унапређењу стандарда безбедности хране, ветеринарских и фитосанитарних стандарда, стандарда заштите животне средине и других стандарда у складу са правним тековинама ЕУ (ЕУ Ацqуис Цоммунаутаире);

3. Одрживом развоју руралне економије и руралних области, уопште подстицање проширења пољопривредних активности на селу.

При креирању мера руралног развоја, Министарство је посебну пажњу поклонило женској популацији при конкурисању за средства, али и пољопривредним произвођачима који се призводњом баве у пределима са отежаним условима - маргиналним областима. Осим наведених категорија произвођача, у повлашћеном положају су и они који имају мање од 40 година, са основним циљем да се млади људи задржавају у руралним подручјима.

Све прописане мере за подршку руралном развоју су у сагласности са европским моделом мера у циљу ефикаснијег коришћења средстава ЕУ претприступних фондова у будућности.

 

Национални програм руралног развоја

Обавештење

Подручна канцеларија за рурални развој Општине Пландиште, у сарадњи са Општином Пландиште, у петак 26.марта 2010.године, у сали Културно образовног центра у Пландишту, са почетком у 11.30 сати, организује презентацију пољопривредне фирме АГРОПАНОНКА из Новог Сада.

АГРОПАНОНКА Нови Сад је екслузивни увозник, дистрибутер и сервисер трактора БЕЛАРУС.

Битна одлика заступника, дистрибутера  и сервисера АГРОПАНОНКЕ Нови Сад је постојање квалитетног и високостручног сервиса и продаје резервних делова. Позивамо Вас да присуствујете презентацији, на којој ће се поред промоције широког асортимана производа АГРОПАНОНКЕ, говорити и о уредби Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије о субвенционисаној куповини пољопривредне механизације.

 

Координаторка Подручне канцеларије

Николета Опреа с.р.

 

„рас траде - заступника ЈОНХ ДЕЕР“

Поштовани,

Позивамо Вас на презентацију компаније „РАС ТРАДЕ- ЗАСТУПНИКА ЈОНХ ДЕЕР“

Регионални Центар за Рурални Развој-Сремска Митровица у сарадњи са градском Управом за пољопривреду и заштиту животне средине, у петак 12.марта 2010. године у сали 2 Општине Сремска Митровица, са почетком у 11 часова организују трибину “Презетнација компаније Рас Траде-овлашћеног дистрибутера, увозника  и сервисера мултинационалне компаније Јохн Деере за Србију“.

Компанија Јохн Деер је дуго година заступљена на нашем тржисту са тракторима, прикључним машинама и комбајнима. Битна карактеририста заступника, увозника и сервисера Рас Траде  је постојање кавалитетног и високостручног сектора сервиса и продаје резервних делова.

Позивамо Вас да писуствујете и учествујете у трибини, на којој ће се поред представљања производног асортимана Јохн Деер, тумачити и Уредба Министарства пољоприврде о субвенционисаној набавци пољопривредне механизације и прикључних машина.

 

хттп://www.балларат.еду.ау/вфед/вфсц/имагес/ЈохнДеереЛого.јпг

Марко Цвијановић,

Координатор Региналног Центра

за рурални развој Срема

 

Начелник Горан Чекеринац,

Градска Управа за пољпопривреду

и заштиту животне средине

 

"Примена прскалица и орошивача у пољопривредној пракси"

Позивају Вас на предавање на тему:

„Примена прскалица и орошивача у пољопривредној пракси“

Теме:

  1. Примена прскалица у пракси са освртом на актуелности у Европској унији о овој проблематици.
  2. Испитивање прскалица и успостављање стандарда Глобал-Гап и Глобал-Гап

Предавач је проф. др Никола Ђукић и сарадници са Пољопривредног факултета Нови Сад.

Прередавање ће се одржати у петак 05.03.2010. године са почетком у 11 часова у сали Сремске привредне коморе, Краља Петра И  4/ИИ, Сремска Митровица.

Сремска привредна комора

дипл. инг.Владимир Влаовић с.р.

Пољопривредни факултет Н. Сад

Проф. Др  Никола Ђукић с.р.

 

 

Страна 1 од 2

Тхе сyстем оф инстант Виргиниа Паyдаy Лоанс аллоwс анy адулт У.С. цитизен. Оф цоурсе, тхе цхоице ис нот тхат еасy, ас тхере еxист греат нумбер оф дифферент препаратионс. Нотwитхстандинг, Буy Циалис ис тхе оне тхат дефинителy дифферс фром алл отхер продуцтс.
Јоомларт